En GuitarGuide - hvad er meningen?
 
(C) Copyright 2007 Søren Prom, PromMus. All Rights Reserved.
Det tog timer at finde de steder på brættet, hvor man kan spille flageolettoner. I stedet for at lede fandt jeg en simpel matematisk sammenhæng mellem en strengs længde og flageoletpunkternes placering på brættet. Den bestræbelse blev efterhånden til nogle afsnit om guitaren og musikkens tonesystemer. Og endelig nogle overvejelser over hvorfor det er så svært at stemme en guitar - og alle andre strengeinstrumenter, samt en række stemmeanvisninger.
Jeg noterede endvidere skalaerne i forskellige positioner på gribebrættet. Når en og samme skala kan spilles forskellige steder på brættet, hvordan skal de så benævnes entydigt, for at de kan skelnes fra hinanden? Denne problemstilling førte til superpositionskonceptet. Vha. dette koncept kan en skala benævnes entydigt på basis af dens grundtoners placering på strengene.
På basis af akkorddannelsesteorien udarbejdede jeg en grebsamling, og efterfølgende et værktøj til konstrution af guitargreb: Greb SmartFinder. SmartFinder'en gør det muligt at konstruere nye greb - uden at have en guitar ved hånden. Det blev til mange greb, så grebsamlingen er baseret på en generel opstilling, hvor et greb kun vises én gang - ikke i alle tonearter. Det er der simpelt hen ikke plads til i GuitarGuide.
Jeg begyndte at gå til guitarspil som 58 årig. En dag spurgte jeg min spillelærer, hvordan man egentlig improviserer. Han forklarede mig noget om modalskalaer. Jeg indså sammenhængen mellem skalaer og akkorder, og begyndte at udarbejde en akkorddannelsesteori og på basis heraf et sæt improvisationsteorier med tilhørende værktøjer til bestemmelse af improvisationsskala.
Meningen er at dele mine overvejelser og erfaringer med andre. Hvis du har kommentarer, er du velkommen til at sende dem til mig. Brug formen nederst på forsiden.

Søren Prom, 2013
Mine notebunker voksede, så jeg blev nødt til at systematisere det hele i en slags kompendieform. Sådan opstod GuitarGuide. Jeg har den opfattelse, at der i det materiale, jeg har udarbejdet, er stof, som mange kan have glæde af. Derfor denne hjemmeside. Materialet er ikke komplet, hvorfor jeg kalder kompendiet for en guide.